Mannen en vrouwen hebben elk hun eigen redenen om een relatie te verbreken. Deze redenen kunnen erg uiteenlopend zijn. Ga maar eens bij jezelf na wat de reden was dat jij of juist jouw partner de relatie verbrak. Het hangt vaak samen met je eigen waarden en normen en met jouw ideaalbeeld van een relatie. Vandaag bespreken wij de meest voorkomende redenen waarom een vrouw een relatie verbreekt. Hier zitten namelijk best wat overeenkomsten in.

Communicatie met de man

Communicatie en vooral het gebrek hieraan blijkt een van de belangrijkste redenen voor het beëindigen van een relatie. Vrouwen hebben vaak meer behoefte dan mannen om te praten. Ze willen niet enkel bespreken hoe hun dag was, maar ook diepere onderwerpen als gevoelens bespreken. Mannen hebben hier minder behoefte aan. Ook zijn ze over het algemeen korter van stof dan een vrouw. Een vrouw bestempelt dit al gauw als desinteresse en zo is een discussie geboren. Dus mannen zit je iets dwars, bespreek dit met de vrouw. Niemand wordt er beter van als je niets zegt. En vaak barst de bom een keer wanneer je het alsmaar binnen houdt. Vrouwen daarentegen moeten accepteren dat mannen over het algemeen niet gemaakt zijn voor urenlange discussies over gevoelend. Wanneer een man zijn zegje gedaan heeft is hij er vaak klaar mee.

Toekomstplannen komen niet overeen

Veel relaties lopen mis wanneer je beide andere toekomstplannen hebt. Het kan handig zijn om op een gegeven moment bepaalde zaken te bespreken. Willen jullie beide kinderen, trouwen, naar het buitenland etcetera. Het is zuur wanneer je hier na een lange tijd pas achter komt. Het is toch belangrijk als je over dit soort belangrijke onderwerpen op een lijn zit. Vooral het krijgen van kinderen is voor veel vrouwen een belangrijk onderwerp. Natuurlijk kunnen mensen van mening veranderen, maar respecteer ook van elkaar als de ander er anders over denkt.

Energie steken in een relatie

De eerste paar maanden van een relatie zijn meestal het leukst. Je bent beide erg verliefd en steekt beide veel tijd in jullie prille relatie. Vrouwen willen graag zien dat hun partner dit blijft doen. Het geeft hen een stuk zekerheid. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat dingen veranderen en dat verliefdheid in de loop der tijd verandert in houden van. Blijf als man wel je best doen voor je vrouw. Zelfs als je al getrouwd bent. Gebeurd dit niet dan is dit voor vrouwen een reden om de relatie te verbreken. Dus geef een compliment, neem af en toe een bloemetje mee en laat haar voelen dat je nog steeds volledig voor haar gaat.