We begrijpen dat het heftig is als je uit elkaar gaat en samen kinderen hebt. Omdat de overheid wil voorkomen dat jullie kinderen de dupe worden van de situatie, moeten jullie verplicht een ouderschapsplan maken. Dat plan gaat over jullie minderjarige kinderen. Het doel van het ouderschapsplan is het behartigen van de belangen van jullie kinderen door afspraken te maken over zorg, opvoeding, omgang, informatie-uitwisseling en kinderalimentatie.

Hebben jij en je ex hulp nodig bij het opstellen van het plan? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen

Het opstellen van een ouderschapsplan bij een scheiding heeft een paar voordelen. Zo denken jullie automatisch goed na over de gevolgen van de echtscheiding voor de kinderen. Bovendien blijven jullie dankzij het ouderschapsplan gezamenlijk verantwoordelijk voor de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van jullie kinderen. Overigens moeten jullie in het plan aangeven hoe jullie de kinderen hebben betrokken bij het opstellen van het ouderschapsplan.

Afspraken

Jullie bepalen zelf welke afspraken in het ouderschapsplan komen te staan. In het plan spreek je bijvoorbeeld af bij wie de kinderen na de scheiding gaan wonen, hoe je omgaat met feestdagen en vakanties, wie de ziektekosten betaalt en wie de kleding koopt voor jullie kinderen.

Houd er rekening mee dat jullie wel wettelijk verplicht zijn in ieder geval afspraken te maken over:

Meer informatie?

Meer informatie nodig? Onze juridische adviseurs zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar om jou te adviseren. Bel 088-6002813 ( 3 cent per minuut ) of vul ons contactformulier in.