Als jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Een van de moeilijkste punten is het maken van afspraken over de alimentatie. Hierover ontstaan de meeste ruzies. Dit omdat jullie allebei tegenstrijdige belangen hebben. De ontvanger vindt het bedrag altijd te laag, de betaler te hoog. Kom je er samen niet uit, dan kun je natuurlijk naar een advocaat stappen om te krijgen waar je recht op hebt. Dit kost wel vaak een hoop geld en gaat ook ten koste van de verstandhouding. Het zou  mooier en een stuk goedkoper zijn als jullie in goed overleg tot een goede afspraak kunnen komen.

Onafhankelijke berekening

Kunnen jullie nog redelijk overleggen, dan nog is het moeilijk om zelf tot een bedrag te komen. Wat moet er wel meegenomen worden, wat niet. Het is behoorlijk complex. Vaak is het dan ook verstandig om dit uit handen te geven en een onafhankelijke berekening volgens de geldende normen te laten maken. Jullie weten dan zeker dat er een eerlijk bedrag wordt afgesproken en er is dan eigenlijk ook geen reden meer voor discussie.

Alimentatieberekening 125 euro

Onze alimentatiespecialist maakt een onafhankelijke berekening volgens de geldende normen. Dit gaat op dezelfde manier als bij een advocaat. Het grote verschil zit hem in de kosten. Deze liggen bij ons een stuk lager. Voor 125 euro inclusief btw wordt zowel de kinder- als de partneralimentatie berekend en krijg je een document dat je zo kunt opnemen in het ouderschapsplan.

Wil je een berekening van twee verschillende situaties? Bijvoorbeeld met twee verschillende omgangsregelingen, dan kost de extra berekening 25 euro.

Herberekening 140 euro

Het is slim om eens in de zoveel tijd de alimentatie opnieuw onder de loep te nemen. Inkomens en omgangsregelingen veranderen. Dit zijn goede redenen om de alimentatie een keer opnieuw te laten berekenen. Dit is dan een herberekening. Bij een herberekening wordt ook rekening gehouden met nieuwe partners en kinderen. De kosten voor een herberekening zijn 140 euro inclusief de btw.

Benodigde stukken via de Split Online-app

Om het maken van de alimentatieberekening makkelijker te maken werken wij met de Split Online-app. Via deze app kunnen jullie allebei op een snelle en veilige manier jullie financiële gegevens bij ons aanleveren. Dit scheelt jullie een hoop gezoek in papieren en daarnaast weten we dan zeker dat we met de goede cijfers werken. De Split Online-app kun je gratis downloaden in de App-store. Vervolgens sturen wij jou een linkje, zodat je van start kunt gaan. Je logt in met je Digi-d, waarna de app alle informatie gaat verzamelen die nodig is. Met deze app hoef je jouw financiële administratie niet meer te doorzoeken. Je verzamelt en deelt snel, eenvoudig en veilig jouw gegevens. Daarnaast sturen wij jullie nog een apart formulier toe met wat extra gegevens die wij nodig hebben om een goede berekening te kunnen maken.

Benodigde stukken

Voorwaarde is wel dat beide partners willen meewerken aan het maken van de herberekening en dat jullie allebei bereid zijn om jullie stukken toe te sturen. Alleen dan kunnen wij gaan rekenen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kunnen wij helaas zelf geen herberekening voor jullie maken. Wij kunnen je wel in contact brengen met een specialist op dit gebied.