Online mediation is een uitbreiding van de traditionele face-to-face mediation. Online mediation profiteert van de kracht van het internet om problemen sneller op te lossen. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

Ook face to face contact

In veel gevallen begint het online mediationtraject online, maar zitten de partijen later toch een keer bij elkaar om de nodige punten door te spreken. De angel is er dan meestal al uitgehaald, waardoor de gesprekken soepeler verlopen. Door middel van online mediation zijn besparingen op tijd en kosten mogelijk en kunnen moeilijke confrontaties in het begin van het mediationtraject worden vermeden. Indien het mogelijk is wordt er naar gestreefd om elkaar één keer gedurende het traject te ontmoeten. Vooral in situaties waar het ouderschap betreft. Dit kan op elk mogelijke locatie.

Wanneer online mediationtraject?

Online mediation is een uitkomst wanneer één van de partijen in het buitenland verblijft of wanneer de confrontatie met de andere partij (tijdelijk) te zwaar is. Om een online mediationtraject te laten slagen is veel bereidheid en discipline nodig. De deelnemers moeten bijvoorbeeld alle e-mails volledig en op tijd beantwoorden. Online mediation vraagt goede schriftelijke vaardigheden van de deelnemers en bovenal extra discipline om door te kunnen zetten, ook als het moeilijk wordt.

Meer informatie online mediation

Wil je in contact komen met een goede online mediator, dan helpen wij je hier graag bij. Onze mediators bieden zowel traditionele mediation aan als online mediation. In overleg wordt bepaald welke vorm het beste bij jouw situatie past. Voor meer informatie zijn wij op werkdagen tussen 9.00-17.15 telefonisch bereikbaar op 088-6002813 ( 3 cent per minuut ) of vul ons contactformulier in. Wij helpen jou graag vrijblijvend verder.