Ieder jaar vindt er een indexering plaats van de alimentatie. Dit betekent dat het bedrag jaarlijks moet worden aangepast. De hoogte van het indexeringspercentage is voor 2022 vastgesteld op 1,9 procent.

Verhoging

Deze verhoging van de alimentatie geldt zowel voor de kinder- als de partneralimentatie en is wettelijk verplicht. Iedere alimentatiebetaler moet dit toepassen, maar je ontvangt hier geen bericht van. Je moet er dus wel zelf aan denken. Ontvang je alimentatie, dan kan het slim zijn om de ex even op de hoogte te stellen van het indexeringspercentage. Hoe hoog het bedrag moet worden, bereken je gemakkelijk met onze berekentool. Hier kun je ook uitrekenen wat je de afgelopen jaren bent misgelopen.

Niet betalen

Wil de ex de indexering toch niet betalen, dan kun je het achterstallige bedrag gaan vorderen, want de indexering is immers verplicht. Dit vorderen kan tot vijf jaar terug. Kom je er nu dus achter dat er al vier jaar geen indexering is toegepast, dan kun je dit met terugwerkende kracht gaan vorderen. Wij helpen je hier graag bij en geven je vrijblijvend advies over jouw situatie.

Wat als je de indexering niet kan betalen?

Ben jij alimentatiebetaler en wordt het nieuwe bedrag voor jou wel erg hoog? Dan kan het zijn dat jullie alimentatiebedrag niet meer up to date is. Wellicht zijn er veranderingen geweest die ervoor zorgen dat de alimentatie eigenlijk verlaagd moet worden. Bel ons op 088-6002813 (3 cent per minuut) of laat jouw gegevens achter op ons contactformulier. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.