De stiefmoederdag wordt dit jaar op zaterdag 12 april georganiseerd door Stichting Stiefmoeders Nederland. Het is de zesde keer dat de Nationale Stiefmoederdag georganiseerd wordt. Stiefmoeders uit het hele land ontmoeten elkaar om workshops te volgen en ervaringen uit te wisselen. De Stiefmoederdag vindt plaats in samenwerking met Stichting Nieuw Gezin.

Thema Stiefmoederdag

Het thema van dit jaar is “De kracht van de stiefmoeder”. Vanuit dit thema worden verschillende workshops georganiseerd. Theatergroep Helder zal deze dag openen en sluiten met twee korte voorstellingen. Op luchtige wijze en humor spelen zij herkenbare scènes uit het leven van stiefmoeders.

Stiefmoederdag programma

Op de Stiefmoederdag kun je kiezen uit verschillende programma’s. Nieuw dit jaar is een gespreksgroep voor stiefgrootouders en de training: Leer hoe sterk je echt bent. Ook zijn er diverse workshops die gevolgd kunnen worden, o.a. over het Stiefplan en de workshop: “Verantwoordelijkheid: hoe kaart ik dat aan bij mijn vent?”.

Stiefmoederdag ook voor professionals

De Stiefmoederdag biedt ook een speciaal programma voor professionals. Professionals kunnen een workshop volgen over het begeleiden van partners bij het opstellen van een stiefplan. Daarnaast is er een lezing over de valkuilen in de hulpverlening aan samengestelde gezinnen.

Locatie Stiefmoederdag

De Stiefmoederdag 2014 vindt plaats bij het Trajectum College in Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deelname is alleen mogelijk na inschrijving via www.stichtingstiefmoeders.nl.