Onlangs werd er een interventieprogramma gelanceerd dat kinderen moet helpen om de scheiding van hun ouders te verwerken. Het programma heet Dappere Dino’s. Tot zover lijkt het programma een succes!

Spelenderwijs

108 kinderen die deelnamen aan het programma werden door TNO gevolgd. De kinderen kregen 12 sessies van 45 minuten, waarin de nadruk lag op het ondersteunen van de kinderen en het vergroten van hun probleemoplossende vermogen. De groep werd geleid door twee begeleiders. Zij oefenden spelenderwijs met de kinderen, waarin een handpop genaamd Rex een belangrijke rol speelde.

Ouders

Ook de ouders werden betrokken bij het programma. De ouders bezochten een oudersessie en werden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen die bij de kinderen plaatsvonden. De training had duidelijk effect. Waar de ouders het welzijn van de kinderen eerst gemiddeld beoordeelden met een 6,5 werd dit na de training een 7,5.

Veilige plaats

De kinderen die meedoen aan de training zien de groep als een veilige plek om over hun gevoelens te praten. Ze maken er makkelijk nieuwe vrienden, omdat ze met dezelfde problemen te maken hebben. Daarnaast leren ze beter om problemen op te lossen.