In Japan bestaan nog veel taboes. Een daarvan is scheiden. Gaan je ouders scheiden en groei je vervolgens op met alleen je moeder, dan kan dat ervoor zorgen dat je op school flink gepest wordt. Een Japanse moeder merkte dat haar dochter gepest werd en nam een drastisch besluit. Zij huurde een nepvader in.

Eenzaam

De moeder merkte dat haar dochter op haar tiende erg eenzaam werd. Zij werd op school gepest, omdat zij geen vader had en weigerde uiteindelijk om nog naar school te gaan. De moeder sprak de leraren aan, maar dit maakte de situatie alleen maar erger. “Het enige wat ik nog kon bedenken, was het vinden van een aardige man, een ideale vader, iemand die haar beter kon laten voelen”, zo vertelt de moeder.

Nepvader

Zij nam een drastisch besluit en benaderde een bureau waar je mensen kun inhuren als date of gast voor een bruiloft. Zij vroeg naar een nepvader. Ondertussen maakt de nepvader een belangrijk deel uit van het leven van de dochter. Om het geloofwaardig te maken verzon de moeder het verhaal dat de vader toch weer contact met zijn dochter wilde. Ondertussen zijn we tien jaar verder en ziet het meisje de acteur nog altijd als haar vader.