Gemeente Hengelo is al enige tijd bezig met het terugdringen van het aantal problemen omtrent scheidingen. Het proefproject ‘Goed uit elkaar’ wordt uitgebreid. Zij gaan nu ook hulp bieden na de scheiding.

Kinderen de dupe

Het uitgangspunt van de gemeente is dat zij er zoveel mogelijk aan willen doen om te voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding. Ondertussen doen er twaalf gezinnen uit Hengelo mee aan het project dat in september vorig jaar begon.

Na de scheiding

Vanaf het begin van het project kwamen er ook aanmeldingen binnen van ouders die al gescheiden zijn en hierna met elkaar in conflict kwamen. Ook zij waren op zoek naar hulp. De gemeente heeft dan ook besloten het project uit te breiden door ook hulp na scheiding te bieden. Als het na een scheiding tot een conflict komt kan dit dubbel zo hard aankomen bij kinderen. “Eerst hebben ze al een scheiding moeten meemaken en vervolgens is er nog onrust en gedoe”, zo zegt wethouder Claudio Bruggink.

25 gezinnen

Het project heeft plek voor 25 gezinnen en loopt in ieder geval nog tot medio juli. De kosten worden voor een deel betaald door de gemeente. De ouders betalen een landelijk geregelde eigen bijdrage.