Soms begint de heisa al vroeg in een huwelijk. En niet eens tussen de partners, maar in de familie. Helaas ontstaan door bruiloften vaak familieruzies.

Wie betaalt, bepaalt

Het gebeurt in de beste families. Vaak heerst er spanning voor de grote dag. Het zijn toch emotioneel beladen dagen. Iedereen heeft zo zijn eigen mening en deelt deze ook vaak richting het bruidspaar. Zeker als ouders meebetalen lijken er eerder problemen te ontstaan. Zij vinden vaak dat zij dan ook dingen mogen bepalen. Wie betaalt, bepaalt! Zo willen ouders dan dat bepaalde mensen worden uitgenodigd of er naar een bepaalde locatie gekeken moet worden.

Geloof

Geloof is ook een gevoelige factor. Sommige ouders willen dat hun kinderen in de kerk trouwen. De jonge generatie kiest toch vaak voor een ander type trouwlocatie.

Praten

Dit soort ruzies zijn erg vervelend en hebben ook invloed op het verloofde stel. Er ontstaan al spanningen voor het huwelijk. En dat gun je niemand. Sarah Glasbergen van trouwplatform The Perfect Wedding geeft aan dat je het beste zaken openlijk met elkaar kunt bespreken. Dit geeft het minste kans op teleurstellingen en ruzies.