Een man uit Almelo kon moeilijk accepteren dat zijn ex-vrouw hem niet meer wilde zien. Het leverde hem een huis- en contactverbod op. Maar dit bleek hem niet te weerhouden zijn ex-vrouw te stalken. Eind vorig jaar belde hij in korte tijd zo’n 1.600 keer naar zijn ex. Hij sprak 1.400 voicemailberichten in en stuurde zo’n 3.900 berichtjes. Daarnaast stuurde hij haar ook vele doodsbedreigingen. Dit veroorzaakte veel angst bij de vrouw.

Borderline problemen

Het huwelijk van meneer en zijn vrouw liep al een tijdje niet lekker. De voornaamste oorzaak hiervoor is de borderline-stoornis van mevrouw. Dit ging van kwaad tot erger totdat ze werd doorverwezen naar de geestelijke gezondheidszorg.

Arbeidsongeschikt

Als meneer door een ongeval arbeidsongeschikt raakt en aan de cocaïne raakt loopt de relatie stuk. Mevrouw wil meneer niet meer zien en daar heeft hij veel moeite mee. Hij vertelt de rechter dat hij zich grote zorgen maakt over zijn ex. Omdat hij voor de zoveelste keer wordt aangehouden in de buurt van het huis van zijn ex komt hij vast te zitten in afwachting van de rechtszaak.

Grote zorgen

De officier van justitie heeft grote zorgen. Ze zijn bang dat de zaak van kwaad tot erger gaat. De overheid is bang dat meneer zo kwaad wordt dat hij mevrouw echt een keer iets aan gaat doen en dat moet voorkomen worden. De rechter eist 185 dagen cel waarvan 80 voorwaardelijk. Ook wordt er een heel pakket aan maatregelen getroffen die moeten voorkomen dat meneer zijn ex nog eens lastig valt. Deze maatregelen betreffen onder andere een locatie- en contactverbod met 4 dagen cel per overtreding, elektronisch toezicht met een enkelband en strikte begeleiding.

Onmacht

Volgens de advocaat van meneer wilde hij nooit zijn ex-vrouw iets aan te doen. De advocaat ziet het gedrag meer als onmacht gedreven door de ziekte van de vrouw. Ook geeft hij aan dat de de cultuur van meneer een rol speelt. Maar het was nooit de bedoeling om mevrouw te bedreigen want hij wilde alleen maar contact houden.