We zitten in een moeilijke tijd waar we samen zo goed mogelijk doorheen moeten zien te komen. Nu de kinderen niet naar school kunnen en het dagelijks leven flink overhoop ligt, ben je ook als gescheiden ouders meer op elkaar aangewezen dan anders. De komende drie weken zijn de kinderen thuis. Dat betekent dat jullie als ouders goed en intensief met elkaar moeten samenwerken om alles in goede banen te leiden. Dit vereist nogal wat flexibiliteit. Gelukkig komt Villa Pinedo, een ontmoetingsplek voor kinderen die met een scheiding te maken hebben, met een aantal goede tips!

Zie je ex-partner als de ouder van jouw kind

Probeer jullie onderlinge problemen even opzij te zetten. Parkeer je woede en irritatie. Zie je ex nu puur even als ouder van je kind en richt je op het samenwerken. Het is aan jullie samen om alles de komende weken goed te regelen en er voor te zorgen dat jullie zelf, maar zeker ook jullie kind zo min mogelijk stress ervaart. Het is een moeilijke periode, waarin kinderen structuur en stabiliteit nodig hebben. Maak samen een duidelijke planning met duidelijke afspraken. Dat is voor jullie allemaal het prettigst.

Wees aardig voor jezelf

Zorg dat je niet te streng bent voor jezelf. We hebben momenteel allemaal te maken met meer stress dan anders. Dit kan ervoor zorgen dat je minder geduldig bent en sneller uit je slof schiet. Wees daarom milder en aardiger voor jezelf. Gun jezelf af en toe een rust moment en probeer er het beste van te maken. Hoe relaxter jij bent, hoe fijner het is voor je kind.

Vraag om hulp

Kom je in de knel met oppas? Moet je thuiswerken, maar kan je kind zichzelf maar moeilijk vermaken? Ben je verkouden, maar heb je boodschappen nodig? Vraag om hulp! Juist nu zijn er genoeg mensen die het fijn vinden om anderen te helpen. Maak hier gebruik van. Dit scheelt je een hoop stress.

Regel een online buddy voor je kind

Het kan voor je kind heel fijn zijn om contact te hebben met een lotgenoot. Bij Villa Pinedo kan je kind terecht voor een online-buddy. Hier kan je kind zijn verhaal aan kwijt en ervaringen mee uitwisselen. Kinderen kunnen zich aanmelden voor een online-buddy vanaf 10 jaar. Wil je meer weten? Kijk dan op de site van Villa Pinedo.