Nancy Shore uit Texas was al bijna 30 jaar getrouwd toen het noodlot toesloeg. Toen zij in augustus 2012 na een bezoekje aan de kerk naar huis reed, werd zij thuis aangevallen en in haar hoofd geschoten. Ze overleefde het, maar sloeg stijl achterover toen zij te horen kreeg dat de dader een huurmoordenaar was. De opdrachtgever bleek haar man Frank te zijn….

Getrouwd

In 1983 stapten Nancy en Frank in het huwelijksbootje. Samen kregen zij drie kinderen. Nancy bleef thuis om voor de kinderen te zorgen. Frank was een accountant. Toen de kinderen uit huis begonnen te gaan moest Frank ook steeds vaker op reis voor zijn werk. Langzaam groeide het stel uit elkaar.

Zakenreis

In augustus 2012 was Frank opnieuw op zakenreis. Nancy besloot naar de kerk te gaan en haalde op de terugweg nog iets te eten. Zij reed haar garage in. Toen zij de auto uit stapte was er ineens een man die zijn arm om haar nek legde en een pistool tegen haar hoofd zette. Hij vroeg haar om haar handtas. Nancy wist zich los te wurmen en gaf in paniek de tas met eten aan haar belager. Hij eiste opnieuw haar handtas. Nancy duwde hem de handtas tegen de borst, waarna hij Nancy in het hoofd schoot.

Kogel

De kogel was door haar hoofd gegaan en terecht gekomen in haar long. In eerste instantie was zij bewusteloos, waardoor haar belager zich uit de voeten kon maken. Toen ze bijkwam wist zij zichzelf naar binnen te slepen en daar de politie te bellen.

Ziekenhuis

Nancy kwam terecht op de Intensive Care. Haar kinderen en haar man werden gebeld. Frank kwam meteen terug van zijn zakenreis en vond het verschrikkelijk wat er was gebeurd. Toen de politie het voorval ging onderzoeken kwam Frank echter al snel naar voren als een van de daders. Uit data op zijn mobiele telefoon bleek dat hij niet op zakenreis was, maar bij een andere vrouw verbleef. Uiteindelijk bleek dat hij al drie jaar een affaire had. Terwijl Nancy op de IC lag belde Frank haar op om zijn overspel op te biechten. Daarna kwam hij meerdere malen naar het ziekenhuis om Nancy op te zoeken.

Arrestatie

De grootste schok kwam echter toen de politie aan Nancy vertelde dat zij een man hadden gearresteerd in verband met de aanval. De gearresteerde man was Frank, haar echtgenoot. Het bleek dat Frank al jaren connecties had met een groep criminelen en hen betaalde om Nancy te vermoorden. Dit omdat hij ondertussen een andere vriendin had, maar wist dat Nancy nooit mee zou werken aan een scheiding vanwege hun geloof. De criminelen hadden Frank steeds meer geld afgetroggeld, waardoor hij ondertussen ook op financieel vlak flink in de problemen zat.

Schuldig

In de rechtszaal werd Frank al snel schuldig bevonden. Hij werd veroordeeld tot levenslang. Na 30 jaar kan hij eventueel in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating. Dan is hij ondertussen 85 jaar oud. De kinderen van Nancy en Frank konden niet geloven dat hun vader zoiets kon doen. Daarnaast bleef Frank hen maar voorhouden dat hij onschuldig was en niets te maken had met de aanval. Zij geloofden hem, waardoor ze hun moeder na de uitspraak van de rechter een maand niet zagen. Gelukkig is dit contact ondertussen weer hersteld.

Vergeven

Ondanks alles heeft Nancy haar ex-man ondertussen vergeven. Ze heeft nooit meer iets van Frank vernomen sinds hij vast zit. Toch overweegt Nancy wel om hem een keer te bezoeken. Dit puur om hem te vragen wat er nou eigenlijk gebeurd is. Met Nancy gaat het naar omstandigheden goed. Ze heeft veel operaties gehad. Haar gezicht is grotendeels hersteld en ze heeft een glazen oog. Er zit nog wel altijd een kogel in haar long en ze kan haar rechterarm niet gebruiken. Toch heeft ze ondertussen een fulltime baan. Ze geniet van iedere dag en gaat stug door.