Ieder jaar op de tweede vrijdag in september is het de Dag van de Scheiding. Toevallig valt het dit jaar op vrijdag de 13e. Op de Dag van de Scheiding zetten familierecht-advocaten en mediators hun deuren open, zodat mensen bij hen terecht kunnen voor gratis advies over hun scheiding. Dit om de drempel om bij een advocaat of mediator binnen te stappen te verlagen. Komt deze dag jou nou niet zo goed uit, maar heb je wel behoefte aan informatie? Dan kun je iedere dag van het jaar terecht op onze informatieve website. En heb je vragen over jouw specifieke situatie, dan mag je altijd contact opnemen met onze juridische medewerkers voor gratis advies.

Wat moet er geregeld worden?

Heb je besloten te gaan scheiden, dan komt er heel wat op je af. Er moet veel geregeld worden. Eigenlijk moet alles wat jullie samen hebben, worden verdeeld. Jullie huis, spullen, geld, spaarverzekeringen enz. Hebben jullie kinderen, dan zullen daar ook goede afspraken over moeten worden gemaakt. Wat voor omgangsregeling spreken jullie af? Hoe zit het met de kinderalimentatie. In een periode waarin je te maken hebt met veel heftige emoties is het best lastig om afspraken te maken over deze onderwerpen.

Hulp

Het is dan ook belangrijk om op tijd hulp in te schakelen. Blijf je te lang met elkaar discussiëren, dan kan hier uiteindelijk flinke ruzie door ontstaan en dat wil je natuurlijk vermijden. Doe dit dus op tijd. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je de juiste persoon inschakelt. Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen en hebben jullie kinderen, dan is een mediator wellicht een goede keuze. Heeft één van jullie een eigen bedrijf, dan kan een advocaat hier vaak beter bij helpen.

Zo is iedere situatie weer anders. Wij helpen je graag om de juiste persoon te vinden die jou of jullie kan helpen om de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Wij luisteren naar jouw verhaal en zoeken hier de juiste persoon bij. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt. Daarnaast is ons advies ook nog eens helemaal gratis. Meer weten? Neem gerust even contact op met onze juridische medewerkers.