Helaas komt het maar al te vaak voor dat de ex weigert de alimentatie te betalen. Een vervelende situatie. Staan jullie afspraken over de alimentatie op papier, dan kun je in veel gevallen vrij gemakkelijk gaan vorderen. Hiervoor bestaat er een speciaal incassobureau. Staat er niets op papier, maar hebben jullie alleen mondeling afspraken gemaakt, dan wordt het een stuk lastiger. In dat geval heb je meestal helaas geen poot om op te staan en is het verstandig de alimentatie alsnog officieel te gaan regelen.

Vorderen indexering

Ieder jaar gaat in januari de alimentatie iets omhoog. Dit geldt zowel voor de kinder- als voor de partneralimentatie. Deze verhoging heet de indexering. De hoogte hiervan wordt ieder jaar door de overheid bepaald. Helaas ontstaat hier vaak de nodige discussie over. Weigert de ex de indexering te betalen, dan kun je dit ook gaan vorderen. Het is namelijk een verplichting. Dit kan tot vijf jaar terug.

Hulp nodig?

Betaalt jouw ex de alimentatie niet en heb je hulp nodig om te gaan vorderen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.