Voor het maken van een alimentatieberekening hebben wij best wel wat financiële gegevens van je nodig. Het kan flink wat tijd kosten om alles bij elkaar te zoeken. Om dit allemaal wat makkelijker te maken werken wij met de Ockto-app. Met deze app verzamel je binnen een paar minuten alle gegevens die wij nodig hebben en stuur je ze ook meteen veilig naar ons door. Dit scheelt je een hoop gespit in dossiermappen en schoenendozen.

Waarom de Ockto-app?

De Ockto-app is in het leven geroepen om het mensen makkelijker te maken om hun financiële gegevens te delen en wordt veel gebruikt door bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers. Op deze manier worden gegevens op een veilige manier verzameld en gedeeld. Het gebruiken van de app scheelt je een hoop gezoek en daarmee dus veel tijd. Daarnaast weet je zeker dat je meteen de goede gegevens aanlevert. Hierdoor kan er ook geen discussie over cijfers ontstaan. Wel zo prettig.

Veiligheid

Als het om jouw financiële gegevens gaat staan zaken als veiligheid en privacy natuurlijk voorop. Dit geldt ook voor de Ockto-app. Ook voor hen is veiligheid het allerbelangrijkst. Zij voldoen aan de geldende wetgeving en vereisten van toezichthouders. Om de veiligheid te vergroten bepaal jij zelf welke gegevens je ophaalt en doorstuurt. Je kan een Ockto-sessie stoppen wanneer je wilt, hierbij worden je gegevens niet opgeslagen. Ockto bewaart sowieso geen persoonlijke gegevens. Daarnaast versleutelt Ockto alle informatie, zodat alleen wij jouw stukken kunnen bekijken.

Hoe werkt het?

  • Als je bij ons aangeeft dat je een berekening wil laten maken, sturen wij je een uitnodiging voor de Ockto-app.
  • Download de Ockto-app gratis.
  • Log in met je Digi-d.
  • Door in te loggen verzamelt de app alle nodige gegevens via de Belastingdienst, Mijn Overheid, het UWV en Mijn Pensioenoverzicht. De app weet al welke informatie wij nodig hebben voor het maken van de berekening en zal ook alleen die informatie verzamelen.
  • Je krijgt een overzicht van alle gegevens die de app heeft verzameld. Hierna vraagt de app om jouw toestemming om de gegevens naar ons door te sturen. Hierna worden jouw gegevens uit de app verwijderd. Er wordt dus niets opgeslagen.
  • Naast de financiële gegevens hebben wij ook nog wat andere informatie van je nodig. Hiervoor sturen wij je via de mail een document dat je in kunt vullen. Zo kun je op een makkelijke manier alle gegevens naar ons doorsturen.