Rianne Maliepaard

Rianne Maliepaard

Rianne Maliepaard

Mijn naam is Rianne Maliepaard. Na het volgen van de studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht en een functie bij de strafrechtsector van het Gerechtshof in Amsterdam, ben ik in 2005 beëdigd en sindsdien werkzaam als advocaat. In oktober 2008 heb ik Advocatenkantoor Maliepaard opgericht.

Binnen het kantoor bied ik o.a.  juridische bijstand voor Personen- en Familierecht en Strafrecht. Deze keuze heb ik gemaakt, omdat ik van mening ben dat specialisatie noodzakelijk is om de benodigde kennis op peil te houden. Bovendien heb ik ervaren dat je simpelweg het beste werk levert als je het werk interessant en boeiend vindt. Dit laatste is bij mij bij deze twee rechtsgebieden het geval.

Juridische problemen

De juridische problemen waarvoor Advocatenkantoor Maliepaard haar diensten aanbiedt, betreffen problemen die mensen zeer persoonlijk raken. De wijze waarop ik bijstand bied, kan daarom verstrekkende gevolgen hebben voor hun persoonlijk leven. Ik ben mij van deze verantwoordelijkheid zeer bewust alsmede van het feit dat, zeker in het familierecht, emotionele aspecten een grote rol kunnen spelen in het ontstaan maar zeker ook bij de oplossing van het conflict. Daarbij zie ik het als mijn taak om u, mijn cliënt, te helpen om de juridische en emotionele aspecten van de zaak van elkaar te scheiden. Vervolgens help ik u, op basis van alle informatie, bij het maken van een keuze voor een bepaalde aanpak. U kunt er op rekenen dat ik oog heb voor uw emoties, maar ik houd bovenal uw juridisch belang in het oog, waarbij ik u informeer over de juridische mogelijkheden toegespitst op uw individuele situatie.

Betrokken advocaat

Zo bent u ervan verzekerd dat u in mij bij Advocatenkantoor Maliepaard een betrokken advocaat treft die adequaat juridisch optreedt. Mijn insteek is te proberen uw zaak in overleg met de wederpartij op te lossen, maar mocht deze oplossing ‘in onderling overleg’ niet tot de mogelijkheden behoren, dan zal ik uw belangen met verve in een gerechtelijke procedure verdedigen.

Mediatior

Behalve als advocaat treed ik ook op als legal mediator, waarvoor ik ACB gecertificeerd ben. Ik verwijs u graag naar het menu-kopje ‘Mediation’ voor een nadere toelichting op de mogelijkheden om langs een andere weg uw probleem op te lossen. Graag geef ik hier aan dat ik mediation een verfrissende en prettige aanpak van conflict-oplossing vind, zeker als partijen in de toekomst met elkaar verder moeten, zoals bijvoorbeeld ouders van minderjarige kinderen. Zoals u bij de informatie over Mediation kunt lezen, kan deze aanpak alleen succes hebben als beide partijen openstaan voor een gezamenlijke oplossing. Mocht dit niets voor u zijn of weigert de wederpartij medewerking, dan sta ik u graag bij als uw advocaat, waarbij ik uiteraard uw belangen voorop laat staan.

Rechtsgebieden particulier:

 • Mediation
 • Personen- en Familierecht

  Neem contact op met Rianne Maliepaard

  Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocaat Rianne Maliepaard. Wij zijn bereikbaar op 030-3073536.

  Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

  Advocatenkantoor Maliepaard

  Rechtsgebieden:
  • Jeugdrecht
  • | Mediation
  • | Personen- en Familierecht
  • | Strafrecht